13. november 2008
Puerto Montt, Chile

Nå har vi svinga inn i en av de mange, lange chilenske fjordene, og har vårt første stopp her. Puerto Montt har 180000 innbyggere, og er en by i vekst. De er gode på laks, og har visstnok hatt hjelp av norsk ekspertise.

Noe de også må være gode på, er kopling av elektriske ledninger! Om ikke gode, så ihvertfall kreative! Lurer på om ikke Lofotkraft har noe å lære her??

Sverre på fiskemarked - her lukta det heftig!
Her er det forskjell på flo og fjære - hele 6 meter!

Man kommer inn på flo sjy, fortøyer og går hjem. Ved lavvann blir båtene rett og slett bare liggende..............til det igjen begynner å flø.................................
Her ligger Fram og koser seg i ettermiddagssola

Kreative er de også når de pusser opp hjemme.....

Sonja i en tranceliknende tilstand over en Mc Flurry.....................

Geir Espen, maskinist, Else Kristine og Sonja poserer med hver sin baby-Pepsi

Vi tester ut trimsykler på det lokale kjøpesenteret

Vi kan herved avsløre at det bare er en myte at chilenerne er korte av vekst......

...................................................................

11. november 2008
Valparaiso, Chile

Vi ligger nå ved kai i en av Chiles viktigste havnebyer. Valparaiso er også kjent som hjemstedet til Pablo Neruda, forfatteren som fikk Nobelprisen i litteratur i 1971.

Sonja og jeg tok som vanlig en tur rundt i byen, og fikk se en by med særegen arkitektur. Bebyggelsen ligger oppover en åsside, og her er det kreative byggeløsninger. Desverre er det litt disig, noe bildene bærer preg av.

Fargepaletten har vært flittig i bruk!
Her er det trangt om saligheta.........
Løshunder finnes overalt; disse to minner om Polarhunder, og ligger og peser i varmen. De lar seg ikke affisere av livet omkring, og det er visst gjensidig...................
I dag er vi mottakelige for litt kultur, og vi besiktiger statuen av Arturo Prat, en marineoffiser som ofret livet i kamp mot et peruiansk skip, noe som selfølgelig fortjener en statue på torget i Valparaiso!
I dag er det streik blandt de kommuneansatte - og sultforet som jeg er på politisk virksomhet , lar jeg meg avfotografere foran de streikende horder......

I dag får vi ca 100 nye passasjerer ombord!
Vi har jo hatt det godt så langt på turen, bare 90 passasjerer, så det vil nok bli ei omstilling!
................................................................

Ingen kommentarer: