Central Park i ettermiddagslys


10. oktober 2008

Etter ei natt på en skrekkelig madrass på et forøvrig flott hotell, ble vi uten mostring flyttet opp fra 8. til 16. etage. Hotellet; Affinia Manhatten ligger midt på Manhatten, i nærheten av det meste - hvis du ikke har noe i mot å gå en masse...

Servicen er upåklagelig, her er en egen skranke for alle mulige spørsmål og tjenester; tror ikke der er grenser for hva disse damene ( concierge) kan frembringe.

Vi har allerede bestillt billetter til Grease ( til den nette sum av 900 kr pr stk!) og gleder oss stort til det. Etter å ha sett den storslåtte forestillinga til 10. klasse med den fabelaktige Sonja i en av hovedrollene, skal det mye til å imponere oss, men vi skal gi dem en sjanse....

Skal snart ut og "gjøre" byen, men først litt frokost!



Sverre kjører to-etasjes buss!

Byferie er jaggu slitsomt - og enda har vi stort sett sittet på en rød toetasjes turistbuss og blitt guidet rundt om i New York. Inntrykkene er storslotte; alle skyskraperne, alle menneskene som myldrer rundt hele tiden og den heftige trafikken.

Det oppleves jo som litt uvirkelig å få se alle de kjente bygningene og landemerkene man bare har lest om eller sett på TV, men i dag har vi sett dem alle!

Noe som virkelig gjorde inntrykk på oss, var området rundt Ground Zero- der Tvillingtårnene sto fram til den forferdelige dagen i 2001.
Her var det stor byggeaktivitet, men også folk som bare sto i dype tanker og stirret tomt ut i lufta, tydelivis preget av det som hadde skjedd der. På en minnetavle var det endel bilder fra selve hendelsen, men ikke med det tradisjonelle fokuset på fly og ødeleggelser, men på menneskene og de sterke følelsene som var i drift denne dagen .


Sonja og Sverre foran minnesmerket over 9.11.01


Vi besøkte også The Empire State building etter mørkets frembrudd og det var en spesiell opplevelse; masse folk, mer security enn på JFK - flyplassen - og et lustusen med vakter og kontrollører som kommanderte oss hit og dit mens vi snegla oss fremover i køen.

Da vi endelig kom oss opp var det rett og slett spektakulært! Utsikten var fenomenal, og selv Sverre glemte høydeskrekken sin og stirret fasinert utover byen og alle de fantastisk opplyste bygningene. Det var stort- og fryktelig høyt! Er de rart vi er utslitte og klar for senga??






Vi fikk også med oss en snipp av Central Park, men den må vi bruke mer tid på en annen dag!

Nå har kveldsroen senket seg over 1603!













Ingen kommentarer: