25. oktober 2008
Dette har sannelig blitt litt av en drømmereise. Vi har fått oppleve ting vi bare kunne drømt om. Her føler et aldri så lite tilbakeblikk over det vi allerede har fått med oss:
20.oktober 2008

Siste anløp i USA var Key West, ei lita perle av ei øy!
Her bor det ca 20 000 fastboende, men folketallet øker kraftig i sesongen. Nydelige små hus og gater, og strender på alle kanter.
Key West ligger en tre- timers biltur sør for Miami, og er Florida Keys ytterpunkt. Bare plasseringen på kartet kan få deg til å drømme deg langt vekk.

Key West er et karibisk paradis og ligger nærmere Cuba enn Miami. Stemningen i byen er også mer karibisk enn amerikansk.
Rune ved rekka ved kai i Key West, Florida.
Key Wests mest berømte innbygger gjennom tidene er uten tvil Ernest Hemingway. Huset hvor han bodde er en stor turistmagnet. Tar du en rundtur i huset vil du bl.a. oppleve forfatterens arbeidsrom i bakhuset, der han skrev noen av hans berømte romaner.
Hemingway er en veldig sentral figur i Key West, og mange steder gjør krav på hans tilstedeværelse under mottoet: 'Her gjorde Hemingway ditt og datt...'.

Vi besøkte IKKE huset, så ikke alle kattene som bor der og angivelig er etterkommere av forfatterens egne katter. Vi valgte kort og godt å droppe all kulturen under vårt opphold på øya.
Vi ble heller med Else Kristin, som er hotellsjef, og Jimmy, som er den svenske chiefen, på shopping. Det skulle handles inn til det forestående bryllupet; stativ til kake og masse ingredienser til en seks retters middag; bla hummer, trøfler og andre godsaker! Dessuten skulle vi handle tre sykler som bestninga skal kunne benytte til turer når Fram ligger i havn.
Vi ble hentet på kaia av agenten (Hurigrutens representant her nede) og kjørt til et kjempestort kjøpesenter. Det første vi gikk oss på var Halloweenavdelinga! Jeg er jo ikke akkurat fan av slik feiring, men ble noe revet med av alle de fantastiske kostymene; og vi endte opp med opptil flere; disse vil bli grundigere omtalt og avbildet i et senere innlegg!!
Etter slitsom shopping, gikk turen til stranda!
Sonja under en av øyas mange palmer



Sverre koser seg i vannet- varmere badevann finner en bare i badekaret!



Sandslottbygging er en viktig del av strandlivet....................


21.oktober 2008

I dag er det sjødag; dvs ingen anløp. det kan være ganske deilig, for da får vi tid til både lekselesing og bading..........( ofte i omvendt rekkefølge)

Konferansebordet på Runes lugar fungerer som skolestue, men i dette tilfellet forsvant eleven da bildet skulle tas...
Sonja svømmer under vann i saltvannsbassenget ombord på Fram!

22.oktober 2008

I dag er de bryllup om bord!
Forberedelsene har startet for flere dager siden; kake i 4 etasjer er bakt, 6 retters meny til middag er planlagt og båten er pyntet slik det seg hør og bør.
Ileana, bruden og lege om bord, er fra Panama, og Arnold, brudgommen, er fra Florida. Dette betyr bryllup i amerikansk stil med alt det innebærer.


Det ble en veldig spesiell dag; nydelig brud, stolt og rørt brudgom(gråt noen tårer, jeg og, bryllup er og blir rørende!)
Sverre og Sonja var en del av seremonien, etter Ileanas ønske, og gjorde fin figur .
Her følger bilder fra dagen:


Sverre er "ring-bærer" og kommer inn foran brudeparet; alt i tradisjonell amerikansk stil!

Arne, restaurantsjefen, følger bruden opp til podiet, Sverre står klar med ringene!

Det viste seg å bli umulig å få kjøpt et " på toppen av bryllupskaka-brudepar" med riktig hudfarge- derfor ga en av kokkene seg til å skjære ut pynt av isopor! Resultatet ble helt fantastisk flott!!!
Fremdeles i ekte amerikansk stil; bruden kaster brudebuketten og den heldige mottaker vil bli den neste bruden. Hvem andre enn min datter kastet seg fram og snappet buketten foran flere gifteklare damer!
Ho e bærre 15 år..........................................................jubelen sto imidlertid i taket!!! ( også hos den vordende brud)
Sonja og Ileana etter den vellykkede redningen.
Brudeparet sammen med alle offiserene; presten helt til høyre.......................
Det lykkelige brudepar; sukk-sukk
Det får holde for denne gang - men jeg lover at det kommer mer....................................
I morgen er vi Costa Rica!

1 kommentar:

anitraogroy sa...

Umuilg å kommentere alt det fantastiske dere opplever. Vi bare sukker, stønner og er er imponert det vi ser! Sjøl er vi i Oslo og gjør innkjøp for Match!

Benytter alle muligheter og ledig tid til å være sammen med Lilja og Julian. Hadde med gitaren og forsterkeren nedover, Poden lærer fort og er blitt ganske flink.

Han far sjøl har med seg jobben på hotellrommet, og var i losjen i går sammen med Milutin, mens fruen var på stor jubileumsfest for Voice-kjeden (som Match er en del av).

Ønsker dere fortsatt deilige dager.
Hilsen A+R