12.- 13. oktober 2008

Søndag i New York betyr mye folk overalt, spesielt i parker og på kafeer.

Vi tok turen ned til Greenwich Village, et hyggelig område med litt mer småbyatmosfære. Dette området ligger lengre ned på Manhattan i nærheten av Little Italy og Soho.

Her så vi mer til de ”vanlige” innbyggerne, i motsetning til de vi så lengre nord på Manhattan med dress, slips og svarte lakksko eller kjempehøye stiletter og designerkjoler. Etter å ha gått litt rundt og kikket, kjøpte vi deilige smørbrød og så oss rundt etter en park å ha piknik i.

Det viste seg å være vanskelig å få til. Der finnet en del grøntområder som ser ut som små parker, men som bare er til pynt – der fantes ikke noen inngang!

Det var kort og godt inngjærede områder som bare var der for å friske opp litt i bybildet, men bare på stas!
Vi måtte til slutt bare kapitulere og praie ei drosje – og sette kursen for Central Park helt nord på øya. Siden det var søndag og dermed litt mindre trafikk, hadde noen bestemt at der skulle foregå omfattende veiarbeid på de sentrale avenyene, noe som medførte kork!

Kaffen vi hadde brakt med oss ble derfor kald før vi endelig kunne stige av drosja i enden av Central Park. Piknik ble det, om enn kaffen var blitt noe lunken!
Denne kvelden startet vi feiringen av Sonja sin 15. års dag med show på Broadway. Vi hadde jo allerede bestilt billetter til Grease, og trippet pyntet og striglet av gårde oppover mot Time Square som er selve sentrum for alle slags fornøyelser i New York.

At vi valgte akkurat dette showet, skyltes jo bla at Sonja hadde spilt i skoleoppsetningen tidligere i år, og vi gledet oss veldig.

Det ble en storartet opplevelse, og det var morsomt å se at manuset var omtrent det samme som Sindre & co hadde benyttet i Svolvær, en god del av replikkene var nøyaktig de samme!Etter forestillingen sto vi klare ved sceneutgangen og fikk møte skuespillerne – det var kjempegøy!


Sonja og smukkasen Danny ----Z



Sonja og Sandy, dvs Sandy og Sandy

Etter en slik opplevelse var det godt å komme tilbake til hotellet for å la inntrykkene synke inn!
I morgen er det Sonja sin bursdag og mor og datter skal ut på shopping ALENE uten forstyrrende og utålmodige elementer med!

HURRA FOR SONJA 15 ÅR!!!!

New York er et Mekka for de shopping-gale og derfor kunne vel ikke Sonja ha vært heldigere! Vi startet dagen på Macys som er verdens største kjøpesenter……..

Første post på programmet var kjoleavdelingen, og vi tilbrakte to timer med å prøve all verdens kreasjoner – og her var det et utvalg en bare kan drømme om!

Resultatet av alt dette harde arbeidet var 1 stk kort lilla drøm av en kjole til bursdagsbarnet. Ferden gikk videre til undertøyavdelinga og resultatet her ble noen lekre plagg fra bla Tommy Hillfiger og Calvin Klein.

( vi utdyper ikke dette noe nærmere; siden ingen har noe med hva vi damer bærer under kjolen….)

Et par timer til og vips så hadde vi nye sko, faktisk to par hver!

Vi hadde opprinnelig planlagt et bedre måltid, men mor og datter var naturlig nok utslitt etter all handlinga, og vi skar igjennom, to kjøpte mat på Mac Donalds, og tok med oss tilbake til hotellet. Gutta hadde hatt en super dag, med wrestling og basket på tv og diverse spill….

Etter dette typiske amerikanseke festmåltid tok vi turen til Madame Tussaud`s – en filial av det mer kjente vokskabinettet i London, men med like livaktige dukker.

Her følger et utvalg av de vi møtte ….































Sverre assisterer heltene fra 11. september med å heise det amerikanske flagget!














En av mine store helter - Nelson Mandela!
I morgen tidlig kommer Fram inn, og vi blir hentet kl 8.30 utenfor hotellet.
Vi må pakke!
Ps!
Jeg sliter litt med billedbehandlinga i dette programmet - som dere kanskje ser, er det ikke bestandig noen sammenhemg mellom bilde og tekst.
Jeg bruker en funksjon som heter forhåndsvisning, men får tydeligvis ikke opp det riktige bildet, for der ser alt flott ut!
Det tar dessuten veldig lang tid å laste opp bilder, ellers ville jeg lagt ut flere.....

















Ingen kommentarer: