9.oktober 2008


Ja, så er vi endelig på tur, og vår drømmereise har begynt!
Vi er nå om bord i et fly på tur fra Düsseldorf til New York. Flyet er en Airbus, altså et veldig stort fly. Vi som er vant til å fly Dash 7 mellom Bodø og Svolvær, synes i hvertfall det. Vi er jo fire personer og fikk derfor en midtseksjon med fire seter. Deilig å slippe ungenes krangel om hvem som skal sitte ved vinduet, og når det dessuten er to midtganger, får både far og sønn det som de vil.

Må også legge til at selv om flyet er stort, er det liten avstand fram til setet foran, så selv med mine pygmè-ben, er det trangt. Pytt, pytt, vi har jo bare 7 timer igjen av flyturen, så det går vel bra….
Noe som virkelig kompenserer for ”trangboddheta” er alt det supre utstyret vi har fått utdelt så langt på turen. I hvert sete lå det en pakning når vi kom om bord som inneholdt et fleecepledd og en oppblåsbar nakkepute, så selv om vår håndbagasje selvfølgelig allerede inneholdt disse nødvendighetene, var det en kjærkommen gave.
Etter å ha stått og ventet på ledig rullebane i tre kvarter og endelig var kommet i lufta, kom flyvertinnene og vertene rundt med ei snerten mappe til hver som inneholdt mye rart! For det første fikk vi et par sokker hver, kjempelurt siden jeg var litt småfrossen på beina i mine fancy, men ikke varme ankelsokker. Videre fikk vi en sånn sovemaske som man kan se på film( men da reiser de buisness og har goooo plass til beina), ørepropper og en smart sammenleggbar tannbørste m/tannkrem, slik at man kan kvitte seg med den ekle fløyelsfølelsen man ofte får i munnen når man har sovet på fly.

Har nettopp fått vite fra flyets kaptein at vi må regne med en del turbulens over Atlanteren, men belønning venter i form av 22 grader og sol i New York(om bare 6 timer…)

Litt om turen vår;

Vi har altså valgt å kalle bloggen for ”Drømmereisen” og det er det virkelig- Vi skal være borte i to måneder, besøke et stort antall land, få oppleve alle klimasonene fra ekvator til Antarktis.
Vi skal først tilbringe fem dager i New York!
Vi har kjøpt to guidebøker og brukt Internet flittig, så vi skal nok få dagene til å gå!!
Frihetsgudinnen, Ground Zero, Ellis Island og selvfølgelig Central Park!

Har hatt en liten middagspause – ravioli og spinat! - nydelig godt, til flymat å være (:

Nå forsøker jeg å se en film, samtidig som jeg hjelper Sverre med et kryssord.. Det ble litt mye på en gang, så nå skriver jeg heller i bloggen, mens jeg selvfølgelig også hjelper Sverre med kryssordet(….og småtitter litt på filmen….) Hvem har sagt at flyreiser er avslappende?

Skal prøve å sove litt……………………………………………………………………………

Det ble så som så med sovinga, men det var greit………..turen gikk for øvrig fint. Begge ungene og ektemake fikk seg gode blunder og da vi landet var alle relativt uthvilte og ved godt mot etter nesten 11 timer i lufta!!

New York – here we are!

5 kommentarer:

ingvill sa...

Hei hå! Dokk e nu heldig som får oppleve så mye spennende, selv om det nok e slitsomt med alle intrykk, så får det bare være det. Artig å lese om det dokk gjør! Nesten som å være med på turen... bare nesten... Her går alt bra. Det regner og er høstvær, men vi koser oss inne- å ute på hytta med snekring i helgene. Klem fra Ingvill & co

Lillejord sa...

Heia!
Dette både ser og høres spennende ut!

ha en ellers flott reise videre (:

Klem fra Fredrik <3

anitraogroy sa...

Hei dere.
Dette blir nok en super reise. Ja nå har dere sett bygninger som er høyere enn selveste Thonhotellet! En kan bli svimmel av mindre.

Ja, her er det vått og rått så dere trenger ikke å få hjemlengsel ennå. Vi gleder oss til å se resten. Ta mye bilder!

Vi har forøvrig også blogg, men der er nok ikke så mye spendende å se. Adr. er: anitraogroy.blogspot.com

God tur videre,
hilsen Anitra og Roy

Tor Arne sa...

Halloen!!!!!!
Artig å følge dere på den store reisen, er jevnlig innom din bestemor med utskrifter fra bloggen din.
En ting er sikkert; det er ingen grunn "what so ever" for å lengte hjemover nå, skikkelig drittvær med vind og regn.
Hils!

Anonym sa...

Hei på Dere!
Skal si dokker har opplevd mye på kort tid.Ser ut til at dokker har det "litt" varmere der en her hjemme så bare nyt det!!Synes du har laget et flott reisebrev Hilde Sofie!Ellers bare drittvær her hjemme så jeg får god tid til studiene mine.Hils alle sammen og god tur videre. Hilsen Ellen og Kurt ove